31 Mart 2011 Perşembe
tuzda tavuk
mutlaka denemelisiniz bu lezzetti...tuzlu olacağını düşünmeyin sakın tavuk kendi yağı ve suyula pişiyor tuz içine geçmiyor..anlatılmaz bir lezzet sadece deneyin diyorum.
hazırlayıp evdeki fırında pişirebilirsiniz ben evde denemedim denemeyide düşünmüyorum çünkü fırını en yüksek ısıya ayarlamak gerekiyor ve bu şekilde tavuk 3 saatte ancak pişiyor buda çok fazla maliyetli olacağı için hazırlayıp en yakın fırına götürüyorum pişiriyorlar..
bu şekilde balıkda çok lezzetli oluyor deneyin derim
yapmak isterseniz tarifi:
2 yada 2,5 kilo kaya tuzu (tavuğun büyüklüğüne göre değişir)
2 yumurta akı
1 bütün tavuk
su
hazırlanışı:
tavuğu yıkayıp güzelce kuruluyoruz ve her tarafına limon sürüyoruz ki nar gibi kızarmış bir görüntüsü olsun
tuza yumurta aklarını ekleyip biraz su ilavesiyle yoğuyoruz.tepsinin altına 1 cm kaınlığında bu karşımdan yayıp tavuğu üzerine yerleştiriyoruz ve kenarlardan başlayarak hiçbir boşluk kalmayacak şekilde tavuğu tuzla kaplıyoruz...boşluk kalmaması ve sıkı bir şekilde kaplanması çok önemli
sonrasında fırına verip pişmesini bekliyoruz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tuzda balık duymuştum ama tuzda tavuk ılk defa duydum çok güzel kızarmış görünüyor sizin ellerinize, fırıncıların da emeklerine sağlık =)
YanıtlaSilmerhabalar çok değişik bir yemek tuzda balık biliyordum ama çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel görünüyor tuzda balık biliyordum ama bunu da deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSiladını duydum ama hiç tadına bakmak kısmet olmadı.görüntü ye bakınca harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHatay Reyhanlı da çok meşhurdur. ama ben daha hiç yemedim. Aslında babamın fırınına yollayabilirim. çok lezzetli olduğunu söylüyorlar
YanıtlaSilnecla ben bunu balığa uygulayışını yemekteyizde görmüştüm hatta kırmak için uğraşmışlardı.:)
YanıtlaSilgörüntü sadece beni ye diyor da pişirme süresini düşünce evde zor dediğin gibi acaba her fırın pişirir mi ki?
sana afiyet olsun arkadaşım :)
offf dehşet. bayıldım walla.ellerine sağlık
YanıtlaSilBalığı denemiştim ama tavuğu bilmiyordum tarif için sağol canım:)
YanıtlaSilikiz annesi:denersen mutlaka beğenirsin canım
YanıtlaSilhayatın tatları:teşekkür ederim canım
sezobigo:kırmak için çekiç şart tabiki her fırın pişirir ama evde deneme bence en yüksek ayarda 3 saat çalıştğında baya yüksek bir faturayla karşılaşırsın ben evde bişirmiyorum
küçük mucizem:kim keşfettiyse teşekkür ederim çok harika bir tat müsait bir zamanda dene derim
sevda :teşekkür ederim
gönül:denedikten sonra fikrini yazarmısın tekrar
mekila:ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim canım
ellerine sağlık canım eminim çok lezzetli olmuştur
YanıtlaSilsevgiler
az önce yazmayı unuttum ördüğüm boyunluğun örneği yazı içindeki BURADA linkini tıkla daha önce şeması ile anlattım canım:)
YanıtlaSilÇok değişikmiş ilk defa duydum acaba göturebıleceğim bir fırın bulabılırmıyım buralarda??? Denemek isterim.Ellerinize sağlık.Mutlu haftalar...
YanıtlaSilyapımı zor bir yemek ellerine sağlık harika ğörünüyorrrr:))))
YanıtlaSilsevğiler...
geçen gün bir TV.programında yaptılar bunu, hatta ben tuzdan yenmez bu demiştim, demek tuzlu olmuyormuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil