malzemeler:
250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
un
içi için:
4-5 adet elma (kabukları soyulup rendelenmiş)
6 yemek kaşığı şeker
ceviz
tarçın
hazırlanışı:
ilk önce elma ve şekeri yağsız tavada elmalar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz ardından cevizi ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz...
hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayacak kıvama kelene kadar un ekliyoruz ve ceviz tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açtıktan sonra elmalı içimizden ekleyip istediğimiz şekli veriyoruz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinine yerleştirip 170 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz ve fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz...
afiyet olsun