biraz uzun oldu farkındayım ama...
sizi ve yazılarınızı çok özledim ilk fırsatta merhaba demeye geliyorum
düzeni tam kurmuş değilim maalesef...
evime yerleştim sayılır temizlik biraz uzun sürdü..ardından şehri tanıma bahanesiyle biçok yeri gezdik çok güzel resimler çektim buarada keçe ile okadar güzel şeyler yaptım ki hepsini resimledim arşive ekledim ilk fırsatta yayınlamak için çok güzel tariflerim var pasta börek vs..hepsi arşivimde
eşim ekim ayında kurs dolayısıyla istanbulda olucak bende fırsattan istifade memlekete gider alışverişimi yapar ve bu tariflerimi sizlerle paylaşırım düşüncesiyle son birkaç tarifi kaydetmek için bilgisayarımı açmaya çalıştım ama açılmadı sorunu anlamak için servise gittik ve kktcde elektrik voltajı bir düşük bir yüksek olduğu için bu elektronik eşyalara zarar verebiliyormuş bizim bilgisayarında anakartı yanmış böyle bir anda
üzüldüm sinirlendim o şekilde getirip abime yolladım inşallah içindeki resim ve dosyalarım kurtulur gerçi zaman zaman yedekliyordum ama kıbrısa gittiğimizden beri hiç yapmamıştım..
buarada burak 4 ekimden beri biberonuda bıraktı artık bir problemimiz kalmadı biraz geç oldu ama yapacak bişey yok türkiyeye gelmeden kreş işinide hallettik..döndüğümüzde başlıyacak bakalım...
neyse...
geçenlerde yaptığım kekin tarifini hem sizinle paylaşayım hemde bir ses vereyim istedim..
gerçi birçoğunuz biliyordur ama ben yinede yazmak istedim arşivimde olması açısından ..nereden aldım bilmiyorum ama aşağı yukarı 2 yıldır yapıyorum bu keki bir blogda görüp denemiştim ve çok beğenmiştim adını hatırlayamadım maalesef..
malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
çeyrek su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı kakao
hazırlanışı:
yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleride sırasıyla ekliyoruz ve ben bu sefer kuru kayısıda ekledim ardından (ben su bardağı kullandım busefer) bardakların içini yağlıyoruz ve karışımdan bardakların yarısına gelecek kadar döküyoruz ve derin bir tencereye bardakları diziyoruz..
tencereyi yarısına kadar su ile doldurup ocağa koyuyoruz ..
tencerinin kapağını havlu ile kapatıp ocağı açıyoruz artık kapağı hiç açmadan pişirmeye başılıyoruz tenceredeki su kaynamaya başlayınca (bunu sesinden anlamanız gerekiyor)ocağı kısıyoruz ve bu şekilde 25 dk pişiriyoruz sürenin sonunda ocağı kapatıp 15 dk bekledikten sonra kekimiz olmuş demektir
afiyet olsun ..
bardakta kek, müthiş değişik bir fikir...
YanıtlaSilbardakta hiç denemedim ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilhoşgeldin necla kıbrıslı mı demeliyiz yoksa:)
YanıtlaSilkötüymüş elektrik işi:(insan her an başına ne gelecek diye bekler bu durumda.
biberon işine sevindim sırada okul kaldı bakalım nasıl gidecek merakla bekliyorum
bardak keki bende yapatrım ve yayınlamıştım.ama uzun zamn oldu yapamayalı size afiyet olsun:)
görüşmek üzere sevgiler
canım öncelikle yeni evine hoşgeldin diyeyim :) umarım içine sine sine yerleşirsin .bayağı ayrı kaldık bundan sonra bu kadar uzun ayrılık olmaz dilerim..kekine gelince :) çok farklı değişik mutlaka denicem canım ellerine sağlık..
YanıtlaSildeneyen herkesin memnun kaldığı bir tarif ben severek yapıp yayınlamıştım genelde fincanda kek diye anılıyor. ellerine sağlık ben içine limon kabuğu rendesi ve az ceviz ilavesi de yaptım:)
YanıtlaSil