21 Nisan 2013 Pazar

teneke tavuk

 merhabalar. ...
saat sabahın 4 ü ve keçelerden bunalınca yazmak istedim....
ne eklesem diye arşivi karıştırırken rastladım bu yemeğe...
tarih 4 hafta öncesini gösteriyor...
baya olmuş bu tavuğu hazırlayalı...
eşim sürekli bahsedip dururdu .çok lezzetli olur vs diye ama şimdiye kadar yapacak uygun bir ortam bulamamıştık...
en sonunda güneşli bir gün yakalayınca hemen değerlendirdik...
gerçekten lezzeti şahane çok beğendim ama fazla zahmetli...
2,5-3 saat kadar sadece odun ateşinde pişmesi gerekiyor.....

 bu şekilde tenekenin etrafına yanmış kor haline gelmiş odun parçaları yerleştiriliyor
buda ilk hali...
eğer böyle bahçeli bir ev vede sürekli ateşi kontrol edecek bir gönüllü bulursanız mutlaka yapın ...
görüşmek üzere

2 yorum:

  1. Teneke tavuğu yemiş lezzetine bayılmış biriyim..Çok güzel oluyor..Afiyet olsun Necla'cım:)

    YanıtlaSil
  2. Lezzeti süper olmuştur ama onu yapacak ortam yok.

    Afiyetler olmuştur :)

    YanıtlaSil