16 Kasım 2011 Çarşamba

tatlı cadı...

birgülün mesajından sonra bir baktım ki gerçekten hiç bahsetmiyorum kendimden..nasılım neler yapıyorum  diye...
ama dediğim gibi eve döndüğümden beri içimde bir sıkıntı var canım hiçbişey yapmak istemiyor..yazamıyorum bile...nekadar sürer bu bilmiyorum..
neyse 
ilk olarak izne çıkmadan önce tüm evi yerleştirdim geldiğimde sadece bahçe ile uğraşacaktım burağın kreşinide ayarlayıp buradan ayrıldım..
döndüğümde sonuç:
evi herzaman olduğu gibi tabi bıraktığım gibi bulamadım..bizim akıllı banyo ve oturma odasının camlarını açık unutup gitmiş ve 35 gündür açık düşünün evini durumunu artık..

temizlik vs derken burağın kreşine gittik geldiğimizi haber vermek için ama kaydımızı sildirmek zorunda kaldık .. :))
burakla ilgelenecek olan türk öğretmendi ve işten ayrılmış bende kıbrıslı öğretmenin ilgilenmesini istemedim..
(burada yanlış anlaşılma olmasın lütfen..hemen nedenini açıklıyayım burak konuşurken kelimeleri tam olarak çıkaramıyor söylediği cümleler hep yarım bunun için gittiğimiz pedagog kreş önerdi ve öğretmeninin mutlaka türk olmasını istedi kıbrıslılarda türkçe konuşuyor ama şiveleri çok farklı bazen ben bile anlıyamıyorum..oyüzden burağın konuşmasını ilerletelim derken tam ters etki yapmasın diye türk öğretmen diye ısrar ediyoruz)
neyse tam bir tesadüf sonucu içimize sinen türk öğretmenin olduğu oyun alanının ve hemen hemen herşeyinin diğer kreşe oranla kat kat güzel olduğu başka bir kreş bulduk ve bir aksilik çıkmazsa pazartesi başlıycak bakalım 
bunun için de ayrı bir yazı yazıcam mutlaka...
akşamları fırsat buldukça test sürüşüne çıkıyoruz ..
normalde araç kullanmasını bilmeme  rağmen trafiğin türkiyeye göre ters olması korkuttu beni çok farklı bişey oyüzden akşamları trafik daha sakin olduğu için çıkıyoruz daha önce cesaret edememiştim kaza yaparım korkusuyla ama son iki gündür baya alıştım yollarıda öğrendim sayılır..
bakalım ilk fırsatta tek başıma çıkmam lazım.yoksa zavallı araba kapının önünde bekleye bekleye paslanıcak...eşim işe servisle gidiyor kantin vs.. hergün ihtiyaç duyduğumuz şeyler lojmanın içinde olduğu için kullanmaya yer bulamıyoruz..ne diye aldıysak onuda bilmiyorum ama..
bahçeme gelince türkiyeden bisürü sebze ve çiçek tohumu aldım ama yağmurlardan fırsat bulamıyorum ki ekeyim..haftasonu inşallah ekerim biranönce büyüsünler istiyorum çünkü...
buarada kendimden bir haber  daha..
SİGARAYI BIRAKTIM
yaklaşık olarak 25 gün oldu çok mutluyum kendimi daha iyi hissediyorum..birdaha başlamam inşallah... 
yukarıdaki şirin cadıda yine keçeden buzdolabıma yaptığım magnetlerden biri 

4 yorum:

  1. tatlı cadı adı gibi çok şirin olmuş.Sigarayı bırakman güzel haber.

    YanıtlaSil
  2. canım sigara konusunda tebrikler önemli bölümü atlatmışsın her aklına geldiğinde bir bardak su iç ben öyle yaptım:))) 2,5 sene oldu.

    kıbrıs şivesi biliyorum abilerim orada yaşıyor onlarda artık oralılar gibi konuşuyor:))

    oğluşun şivesinde illaki bir kayma olur hatta seninkinde bile inan çok çabuk kapılınıyor.
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  3. öncelikle tebrikler sigara için çok sevindim.burak için de hayırlı olsun.benimkide yarım konuşuyor ve seninkini akıbetini ilgiyle izleip gerekirse kreşe vericem bende necla.
    ayy bahçen olması harika hele ekip biçmek ayyy valla burdan ben heyecan yaptım seni düşünemiyorum bile.çok güzel olacak eminim.pencereyei açık unutmanız tahlihsizlik olmuş necla kızma:)
    hakkında hep güzellikler olsun inşallah öperim

    YanıtlaSil
  4. sigarayı bırakmanı tebrik hatta takdir ediyorum...bravo:)

    kreş konusunda ise haklısın bence. bende olsam aynısını yapardım heralde....ve ne şanslısın yaaa bahçen var:) çok kıskandım:) sevgiyle

    YanıtlaSil